Azië, De wereld

Vietnam // 8 tips voor een onvergetelijke tijd

Vietnam. Het land van de prachtige strandjes, de authentieke dorpjes, de meest bijzondere rijstvelden, de zandduinen en de grootse bergen. In deze blog lees je mijn 8 tips voor een onvergetelijke tijd in Vietnam. 

1 Motor trip

Met stip op 1: een motorrit door Vietnam. Het liefst zo lang mogelijk. Op elke straathoek in Vietnam vind je mannetjes die je graag mee willen nemen op een ‘ Easy Rider’ tour. Zoek iemand waar je je comfortabel genoeg mee voelt om minstens 3 dagen mee op pad te gaan en laat je meevoeren naar de binnenlanden van Vietnam. Rijd de Ho Chi Minh route richting de grens met Laos middels slingerende weggetjes dwars door dorpjes waar je het echte Vietnamese leven kunt ervaren, langs denderende watervallen en door de meest groene landschappen. De wind door je haren, een constante glimlach op je gezicht, het gevoel van vrijheid wanneer je langs de immense bergen raast…

1

3

4

2 Mui Ne

Witte zandduinen die overgaan in rode zandduinen. Kite surfers die een zijn met de golven. Prachtige eettentjes aan het strand en de magische Fairy Stream. Langs dit kabbelende beekje loop je langs rotsen van kalksteen: wisselend van rood naar wit en alle kleuren daar tussenin.  Het is als een miniatuur versie van de Grand Canyon, bereikbaar door een pad te volgen door hoog, groen gras, verdwaalde loslopende kippetjes en hier en daar een vriendelijke local uit de buurt die je weer de goede kant op helpt. De vorm van de rotsen zorgt voor vele knusse hoekjes wat een perfecte verstopplaats voor engeltjes zou zijn en waaraan de Fairy Stream dan ook haar naam heeft overgehouden.

6

7

8

3 Hoi An

Schattig Hoi An. Elke maand tijdens de volle maan, vindt hier het Laten Festival plaats waarbij het dorp oplicht door duizenden gekleurde lantaarns. In Hoi An vind je interessante Aziatische architectuur waarbij je tijdens je dagelijkse wandelingetje elke keer weer nieuwe elementen kunt ontdekken. Een half uurtje fietsen vanaf Hoi An vind je Cua Dai Beach, een heerlijk strandje wanneer je toe bent aan wat zon op je luie lijf. Hoi An is waar ik Aziatisch leerde koken, een oriëntaalse food market bezocht en waar andere toeristen jurken en pakken aan lieten meten. Mijn favoriete momentjes van de dag bracht ik er door in een van de cafeetjes aan de rivier, zittend met een boek of starend over het water.

9

12

4 Nimh Binh

Een van de meest verrassende plaatsen waar ik mijn voetsporen achter liet was het betoverende Nimh Binh. Het deed me bijna Halong Bay vergeten…Nimh Binh ligt in het Tam Coc gebied, een landelijk gebied ongeveer vier uur vanaf Hanoi en wordt ook wel ‘Halong Bay on land’ genoemd. Dezelfde kerstgebergten, maar dan in een onwijs groen gebied in plaats van op het water. In de authentieke sampan bootjes dobber je de Tam Coc rivier af, bezoek je de tempels en de donkere grotten. Al fietsend geniet je van al het groen om je heen, klets je met de locals of relax je in je hangmat tijdens je homestay.

13

14

15

5. War Remnants Museum

Tijdens het reizen merk je het aan de Vietnamezen: hier zijn verschrikkelijke dingen gebeurd. De geschiedenis van Vietnam is een heftige. Dit museum focust op de rol van de Amerikanen in de Vietnam oorlog. Hier vind je foetussen op sterk water die aangetast waren door Agent Orange. Deze chemicaliën werden door de Amerikanen gebruikt om bossen te verwoesten zodat de Vietnamezen zich niet konden verschuilen. Vele Vietnamezen hebben hier blijvend letsel aan over gehouden. Een zeer indrukwekkend stukje Vietnam dat niet overgeslagen mag worden.

24

6 Trekking Sapa

Voor een compleet ander stukje Vietnam bezoek je het Sapa gebied in het noorden van het land. Rijstvelden zo ver als je kunt kijken, vaak gehuld in een mysterieuze mist. Trek je laarzen aan en doe een hike over de modderige bergen en rijstvelden, overnacht in een homestay. Een hele ervaring!

16

18

ja

7. Eet Banh xeo.

Zoveel en zo vaak mogelijk. De Banh Xeo is een soort van onweerstaanbare pannenkoek. Wat je ook zult bestellen in Vietnam, teleurgesteld word je er zelden. Bijzondere gerechtjes, fijne kruiden en de welbekende pho soepjes maken Vietnam een prettig land om nieuwe dingen te proeven!

23

 

22

21

8 Bezoek Dalat

Een stadje wat hoog in de bergen ligt in het zuiden van Vietnam. Hier huur je makkelijk een scooter om de bergachtige omgeving, blauwe meren en watervallen te bekijken. Zing karaoke in een bar, bezoek het bizarre Crazy House (voer voor architecten) en struin over de lokale marktjes. Dalat is een leuke stop voor een nacht of twee.

26

27

28

Dit waren mijn 8 tips voor een onvergetelijke tijd in Vietnam. Ben jij hier al eens geweest?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *