Azië, De wereld

Filipijnen – Eilandhoppen rondom El Nido

Na een lange bootreis vanuit Coron kom ik aan in El Nido. Deze plek staat bekend om zijn smaragdgroene wateren, adembenemende lagunes, honderden kleine eilandjes en verborgen stranden.

El Nido is zeker prachtig, maar ook te druk met zwermen toeristen overal. Bootjes nemen me mee naar heerlijke plekken zoals Secret Beach, Hidden Beach, Matinloc Island en Helicopter Island. Wanneer het me even lukt om de honderden andere boten en toeristen te vergeten voel ik heel even de magie van El Nido. Al snel wordt dit gevoel weer overschaduwd door alle gekte en ik vind het jammer dat de plek dan ook zijn meeste charme heeft verloren.

Las Cabanas

El Nido heeft daarentegen veel te bieden. Eindeloze witte stranden, kristalblauwe wateren en indrukwekkende lagunes. Er zijn vier grote tours te boeken maar ook kleinere en intensievere kayaktripjes. Een paar kilometer vanaf het dorp vind ik tijdens een scootterritje het strandje Las Cabanas, de perfecte plek om een zonsondergang te bewoneren. Veel jongeren hangen hier rond met een San Miguel in hun hand nadat ze een zipline avontuur hebben beleefd op een klein eilandje vlak voor de kust.

Dansen op Bob Marley

Het dorpje is fijn om doorheen te wandelen. Dagelijks breng ik een bezoek aan de Pukka Reggae bar om te dansen. Elke avond is hier live muziek te horen van over het algemeen goede bands. Ik zing uit volle borst mee met alle Bob Marley classics en proef van de Filipijnse rum.

Tijd om de Filipijnen verder te ontdekken. Zag jij de video over Palawan al?

02

01

05

04

03

4 thoughts on “Filipijnen – Eilandhoppen rondom El Nido

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *