Azië, De wereld

Filipijnen // Snorkelen bij Coron

Mijn eerste voetstappen op Palawan zet ik op het eiland Busuanga, in het stadje Coron. Om hier te komen nam ik een boot die er bijna 24 uur over doet op de wilde golven vanuit Manilla. Dankbaar was ik dan ook om weer vaste land onder mijn voeten te voelen. In dit artikel mijn avonturen tijdens het snorkelen bij Coron.

Snorkelen bij Coron

Coron is een stadje waarbij het even duurt voordat ik me helemaal op mijn gemak voel. De stad wordt overschaduwd door een leger van tricycles, maar wanneer ik hier doorheen leer kijken zie ik een vriendelijke stad met lieve mensen. Het is de omgeving die van Coron een plek maakt om niet over te slaan waneer een bezoek gepland wordt aan de Filipijnen. Coron staat bekend om de mooie eilandjes, het duiken en het snorkelen. Rondom Coron liggen een paar scheepswrakken op de bodem van de oceaan die je van dichtbij kunt aanschouwen. Vanuit de hele wereld komen toeristen dan ook langs om deze mysterieuze vergane glorie te bezoeken.

Fascinerende vissen bij Coral Garden

Mijn eerste eiland tour brengt me naar het prachtige Twin Lagoon waar smaragdgroen water en scherpe rotsen het landschap domineren. Om bij de lagoon te komen zwem ik door een tunnel die alleen begaanbaar is tijdens laag water. Hierna betreed ik een snorkel paradijs. Het water in de lagoon is een combinatie van zoet- en zoutwater waardoor het zicht soms verdeeld wordt in een olieachtig en wazig deel, een bijzondere ervaring! Dan ga ik door Kayaghan Lake. Om bij dit meer te komen daal ik al lopend een stuk naar beneden. Nog staand op de top heb ik een prachtig uitzicht over het meer. Aangekomen bij het water lacht het water me toe en is het onweerstaanbaar. Het water is zo ontzettend helder dat ik op sommige plekken zelfs de bodem kan zien. De laatste stop brengt me naar Coral Garden waar ik al snorkelend fascinerende vissen gedag zeg en kleurrijk koraal passeer.

Zeesterren spotten

De volgende dag bezoek ik Banana Island, Maylapuca island en de Bulog Dos Islands. Op Banana Island word ik verwelkomd door een groep hanen die luidkeels laten weten dat ook zij deel zijn van dit stukje paradijs. Wederom zijn hier een aantal hangmatten om te relaxen en kan ik de zachte lucht op mijn huid voelen van dit zogeheten eilandleven. Luie lijven en tevreden mensen verzamelen zich om me heen. Het leven hier voelt goed. Bulog Islands zijn twee kleine eilandjes die met elkaar verbonden zijn door een smal pad van wit zand. Het is hier dat ik voor het eerst een knappe zeester vast houd. Maylapuca eiland is mijn derde en laatste stop waar ik geniet van verse kokosnoten, het witste zand dat ik ooit heb gezien en een waanzinnig kleurenpalet aan groene en blauwe wateren. Ik denk niet dat ik ooit aan zoveel moois zal wennen.

Coron. Een stad op een eiland die alleen niet te vergeten kan worden door haar paradijselijke omgeving. Mijn reis hier is nog maar net begonnen en ik kan niet wachten om de rest te zien van de Filipijnen.

header_Fotor

Het kleurrijke water bij Maylapuca Island.

10

09

08

Zwemmen in Kayaghan Lake!

06

Bulug Dog Islands.

01

Twin Lagoon.

07

Het pad van het ene eiland naar het andere bij Bulog Dog Islands.

02

Uitzicht op het meer!

03

Groener dan groen.

04

05

Bekijk ook de reisvideo over Palawan. Welk plek op de Filipijnen vind jij het mooist?

17 thoughts on “Filipijnen // Snorkelen bij Coron

  1. Wow, wat een helder water joh! Echt mooi om te zien! Op zich heb ik de Filipijnen niet echt op mijn lijstje staan maar als ik dit zou zie dan trekt het me echt wel aan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *