De wereld, Europa

Zweden // Rust, ruimte en natuur in Dalsland

Afgelopen zomer bezocht ik de provincie Dalsland in Zweden. Deze kleine provincie vormt de grens met Noorwegen en bestaat voornamelijk uit bos. Naast de de vele prachtige groene wildernis waarin je heerlijk kunt verdwalen, zijn er ook vele meren te vinden die zeer geschikt zijn voor watersport. Dalsland is de ideale plek wanneer je op zoekt bent naar rust, ruimte en natuur.

Rust

Het fijnste van Dalsland? Je komt er bijna niemand tegen. Per vierkante meter vind je er 11 inwoners, en er zijn geen plaatsen in de provincie waar meer dan 10.000 mensen wonen. Heerlijk rustig dus! Het Nationale Park Tresticklan trekt natuurliefhebbers alsmede ook de verschillende natuurreservaten in het gebied.

huisje in Dalsland aan een meer

huisje in Dalsland in het bos

Ruimte

Dit zijn de welbekende Zweedse huisjes in hun specifieke roodbruine kleur. Doordat er zoveel ruimte is staan ze vaak op de mooiste locaties..Wie zou hier nu niet een tijdje door willen brengen? gouden gloed bos Dalslandzwarte hond in het bos Dalslandomgezaagde boom dalsland zwedenbossen tijdens zonsondergangNatuur

De bossen in Dalsland zijn overweldigend mooi. Elke dag maakte ik er wandelingen door de velden vol bloemen, bossen en bessen. Tijdens de zonsondergangen kleuren de toppen goudbruin en de frisse lucht creëert ruimte in je hoofd. Naast wandelen is Dalsland perfect voor een kanotrip, paardrijden en zwemmen.

hond bij een meer in Dalsland Zweden honden en ik op de kano in Dalsland Zweden meer in dalsland zweden kano aan een meer in dalsland in zweden kano op het meer dalsland zweden

paardrijden in het bos in dalsland
paardrijden in dalsland

In Dalsland kwam ik zeker tot rust. Naast mijn fijne tijd in Zweden deed ik ook ooit een roadtrip door Noorwegen. De highlights van die trip lees je hier. Ben jij al eens in Scandinavië geweest? Wat is jouw favoriete bestemming daar?

9 thoughts on “Zweden // Rust, ruimte en natuur in Dalsland

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *